РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Пилешки гулаш

Доколку сакате да подготвите нешто вкусно, а познато, пилешкиот гулаш, како проверна класика е одличен избор.

Потребно:

  • 600 гр пилешко
  • 2 главици кромид
  • 1 лажица брашно
  • 1 лажичка мелена црвена пиперка
  • 4 лажици масло
  • 5-6 лажици кисела павлака
  • Сол

Подготовка: Кромидот исечкајте го на ситни парчиња и пропржете го на малку масло. Додадете го месото и динствувајте додека не омекне. Додавајте по малку вода или бујон. Кога месото ќе омекне, а течноста е речиси целосно се намали, посипете со брашно, додадете црвен пипер и кратко пропржете, па залијте со вода или бујон. На крајот додадете ја киселата павлака. Послужете со варени њоки и сезонска салата. Добар апетит!