РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Понеделнички ручек за 200 денари

Понеделникот и почетокот на работната недела сигурно не се еден од оние денови кога по работното време ни се стои долго во кујна. Наместо да посегнувате по достава, одвојте десет минути и додека завршат рекламите, веќе ќе имате полна чинија вкусен оброк.

Потребно:

  • Конзерва туна
  • Тестенини
  • Кисела павлака
  • Мал кромид
  • Чешне лук
  • Сол
  • Црн пипер

Подготовка: Сварете ги тестенините во солена вода според упатството на пакувањето. Во тава, пржете го исечканиот кромид и лук во малку маслиново масло додека не замирисаат. Додадете ја исцедената туна и пржете ја кратко со кромидот, само за да се соединат вкусовите. Додадете ја павлаката, додадете ги исцедените тестенини во тавата, добро измешајте сè и зачинете со сол, бибер и малку оригано. Сервирајте топло. Можете да додадете и неколку листови свеж магдонос или неколку капки маслиново масло. Добар апетит!