Потребно:
- 2 банани
- 1 лажица мед или мелаза
- 1 кажица јогурт
- 1 полна лажица какао
- 80гр кокос (една мала шолја)
- 1 кесичка ванила
- 1 кесичка прашок за печиво
- 2 јајца (на собна температура)
За прелив:
- 60гр чоколадо
- 60мл млеко
Подготовка: Сите состојки за тестото соединете ги во блендер, освен јајцата. Нив посебно изматете ги, па додадете ја кашестата смеса. Тавчето за печење намастете го и печете во загреана рерна на 180 степени, околу 30 минути. Чоколадото стопете го на пареа, па измечајте го со млекото. Почекајте колачот да се олади 5-7 минути, избоцкајте го со вилушка, па прелијте го чоколадото.