Институт за јавно здравје: ДЕТАЛИ ЗА ВАКЦИНИТЕ ПРОТИВ КОВИД-19

Институтот за јавно здравје на РСМ објави детали за типовите на вакцини против Ковид-19, дози, ефикасност и складирање, со посебен осврт на вакцината на АстраЗенека/Оксфорд, која се препорачува да се употребува кај лица над 60 години

Кај 30 лица од 5 милиони вакцинирани со АстраЗенека се јавила неочекувана тромбоза