Први зборови кои мајките им ги кажале на бебињата по породувањето

Раѓањето дете спаѓа во најинтензивните и најмагични моменти во животот, а повеќето мајки засекогаш ќе ги помнат првите зборови кои му ги кажале на своето бебе. Што вие му рековте на вашето бебе кога го видовте прв пат?

Породувањето буди најмоќни емоции кај една жена, а еве што според едно истражување, мајките им кажале на своите најмили кога ги виделе за прв пат.

 • Бебенце, успеавме!
 • Вредеше да те чекам
 • Ова беше грозно
 • Ова не беше толку лошо како што очекував
 • Дајте ми една минута
 • Се шегувате? Тоа е мое бебе!?
 • Здравооо!
 • О, Господе, девојче е

 • Не можам да верувам дека е готово! Не верувам
 • Исцрпена сум
 • Фала Богу веќе е надвор
 • Тоа си ти
 • Бебево е лепливо
 • Нели е слатко?
 • Следниот пат ќе раѓам со царски рез
 • Уф, ова болеше!
 • Извинете што кажував пцовки
 • Цела вечност чекав да те запознаам
 • Сонце мое!