РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Пилешки стек во млеко

Интересен рецепт, кој брзо и само со неколку состојки може да подготвите за денешниот ручек. На овој начин ќе добиете најсочно и највкусно бело месо досега.

Потребно:

  • 500гр бело пилешко месо
  • 2 лажици брашно
  • 25гр путер или маргарин
  • 300мл млеко
  • 3 лажици брашно
  • 150гр маринирани шампињони (по желба)
  • Лук во прав
  • Кари
  • Оригано
  • Сол
  • Бибер

Подготовка: Секое парче бело месо исчете го по должина, па на половина. Малку исчукајте го и посолете го. Потоа секое парче извалкајте го во брашно. Маслото и путерот ставете ги во тенџере и загрејте ги, па додадете го месото и пропржете од двете страни. Кога месото ќе се испржи, додадете го млекото и динствувајте уште 10 минути. Потоа додадете ги исечканите печурки и сите други зачини и оставете се заеднод а се готви уште 3-4 минути.