РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Шпагети болоњезе

Со ова јадење може да се почне воведувањето на тестенини во исхраната на бебето, околу 11 месец. Се дава на бебето само ако претходно му е воведен домат во исхраната и ако немало алергиски реакции од него.

Потребно:

  • Една четвртина бело месо
  • Домашен сок од домати
  • Тестенини

Подготовка: Во тенџере убаво издинствувајте го белото месо исечкано на постини парчиња и тоа ако е можно со што помала количина на вода. По 15 минути додадете го сокот од домати и варете уште 30 минути. Во меѓувреме,  одделно во несолена и во вода без масло сварете ги тестенините. Кога ќе бидат до половина сварени додадете ги во жешкиот сос со месото и варете уште неколку минути. На овој начин тестенините убаво ќе го впијат сосот.