РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Сочни тортиљи со пилешко и кашкавал

Овој рецепт за подготовка на тортиљи сигурно не сте го пробале, а еве што се ви е неопходно за овој вкусен оброк.

Потребно:

  • 6 тортиљи (готови/купечки)
  • 300гр кашкавал
  • 300гр пилешки гради
  • 1 црвена пиперка
  • 1 жолта пиперка
  • 1 кромид
  • 240гр конзервирана пченка
  • Сол
  • Бибер
  • Маслиново масло

Подготовка: Пилешкото месо исечете го на тенки коцки, прелијте го со малку маслиново масло, наросете мајчина душица и добро измешајте. Месото нека ви стои додека ги подготвувате останатите состојки. Кромидот исечкајте го на тенки кришки. Пиперките исечете ги на тенки ленти. Кашкавалот изрендајте го. Во тенџере испржете го пилешкото. Извадете го месото, па во истото тенџере пропржете го кромидот и пиперките. По 7-9 минути вратете го месото, додадете ја пченката и заедно динствувајте уште 2-3 минути. Во тавче потпечете го тротиљите. Потоа полнете ги, додадете од ренданиот кашкавал и преклопете во форма на полумесечина. На здравје!