СОЧЕН ЛЕТЕН РУЧЕК: Пилешко во сос од тиквици и шампињони

Рецепти со пилешко месо има многу, но ние ви предлагаме еден кој сигурно не сте го пробале.

Потребно:

  • 1 кромид
  • 800гр бело пилешко месо
  • 1 голема тиквица
  • 400гр шампињони
  • 500мл павлака за готвење
  • Сол
  • Бибер
  • Оригано

Подготовка: Пилешкото пропржете го на малку масло. Кромидот ситно исечкајте го, тиквицата исечете ја на кругови, а печурките по желба. Кога ќе го извадите месото во чинија, во истото тавче прво пропржете го кромидот, па потоа додадете ги шампињоните. По неколку минути додадете ги и тиквиците. Оставете кусо време се заедно да се испржи. Кога ќе биде речиси готово, додадете ја павлаката за готвење и зачинете по вкус. Кога е готово, едноставно прелијте врз пилешкото месо и уживајте во совршениот вкус.