Забавен тест: Знаци со помош на кои ќе го откриете полот на бебето

Неважно за која бременост по ред се работи, откривањето на полот на детето е возбудлив момент. Еве кои знаци можеби во тоа ќе ви помогнат.

Ова се некои совети и народски методи кои може да ви помогнат, пред да ви каже вашиот гинеколог, да откриете дали носите машко или женско бебе. Секако, ниту една не е 100% точна, но нуди забава за идните мајки.

Положба во која спиете

Обрнете внимание кога легнувате во кревет. Ако повеќе сакате да спиете на лева страна, сигурно носите момче.

Стомачни тегоби

Во бременоста наводно, многу почесто трудниците имаат проблеми со чести и тешки мачнини кога носат женско бебе.

Меки или суви раце

Ако во бременоста рацете ви се постојано суви, веројатно носите момче. Меките и мазни раце, наводно значат дека ќе добиете девојче.

Храна

Ако во бременоста лимонот ви е омилена намирница, веројатно носите девојче. Ако јадете само солена храна, сите шанси се дека е во прашање момче. Потребата за слатко може да значи дека ќе станете мајка на женско бебе.

Проблеми со тенот

Акни, проблеми со мозочиња и неправилности со тенот во бременоста, најчесто упатуваат на тоа дека носите девојче.

Форма на лицето

Ако во бременоста лицето прво ви се дебелее, голема е веројатноста да носите женско дете.