МАЈКИТЕ ГО ОПИШУВААТ ДОЕЊЕТО СО ТРИ ЗБОРА: “Утеха. Љубов. Неред“

Доењето, според искуството на повеќето мајки, е еден од најубавите периоди со бебето.

Доењето не е секогаш лесно, но за мајките кои се одлучуваат на тоа, тоа е посебен начин на поврзување. Но, доењето не оди секогаш како подмачкано (мајките кои се измолзуваат знаат дека тоа е преполно со предизвици), но кога еднаш ќе успеете, тоа е неверојатно искуство. Од неред до магија, мајките искрено го опишуваат доењето со само три зборови, а одговорите се многу интересни.

“Вреди секоја минута“

“Полно со изненадувања“

“Љубов и храна“

“Убаво, но болно“

“Неверојатно. Предизвикувачко. Поврзување“

“Прашајте за помош“

“ Преубаво. Поврзување. Заморно“

“Уф! Ау! Лелее!“

“Баш многу работа“

“Блажено. Убаво. Жртвување“

“Гради, измолзување, шишенце“

“Утеха. Љубов. Неред“