Пет начини како децата полесно да заспијат по летните горештини

Во лето, и возрасните тешко заспиваат, а одењето во кревет на децата може да биде вистински кошмар.

Децата е тешко да се пратат на спиење и кога условите се иддеални, а летните горештини и спарното време се вистински предизвик, оти легнувањето во кревет е се, само не пријатна работа. Идеалната температура на собата за спиење е 16 до 22 степени.

Еве што друго, освен разладување со клима уред, може да направите за да му помогнете на детето полесно да заспие на жешкото време.

  • Разладете ја перницата

Два часа пред да си легне, ставете ја навлаката од перницата на детето и омилената плишана играчка во вреќичка, и потоа во замрзнувач. Ладната перница ќе биде добродојдено освежување, како и плишаната играчка.

  • Блокирајте влез на светлина во текот на денот

Иако мислите дека можеби е подобро прозорот да биде отворен и да дозволите воздухот да циркулира, по жештините подобро ќе се заштитите ако ги затворите прозорите и спуштите ролетни. Така топлината потешко ќе продре во собата.

  • Користете вентилатор

Вентилаторот може да го оставите да дува додека детето не заспие и тогаш најдобро е да го изгасите. Поставете го покрај прозор да дува ладен воздух во собата.

  • Ладен туш пред спиење

Секако водата не треба да биде премногу ладна, а туширањето нека трае кратко, толку колку да донесе потребно освежување пред легнување во кревет.

  • Пижамите се понекогаш подобар избор

Телото на детето најдобро се лади со потење. Иако ви се чини дека е најпаметно детето да спие голо или само во пелена, во пижама од квалитетен памук тоа најдобро ќе се разлади.