РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Ѓувеч по рецептот на баба

Уживајте во овој лесен ручек, за чија подготовка не ви е потребно многу време.

Потребно:

  • 1 главица кромид
  • 4 зелени пиперки
  • 2 поголеми домати
  • 2 моркова
  • 2 компира
  • 4 чешниња лук
  • Мелен црвен пипер
  • 50гр ориз
  • Лист од целер
  • Масло
  • Сол

Подготовка: На масло пропржете го исечканиот кромид, па додадете ја пиперката и морковот исечкани на коцки. Потоа, додадете го црвениот мелен пипер, компирот на коцки, лукот, листот и целер и измиениот ориз. По желба додадете црн бибер. Се заедно оставете да се крчка 20 минути, па префрлете во земјана тава. Ставете да се пече во загреана рерна на 250 степени, околу 30 минути.