Трик кој делува: Смирете луто и нервозно дете за неколку минути

Се што треба да направите е да му пријдете на лутото и нервозно дете, да го прегрнете или да ставите рака на неговото рамо.

Во одредени моменти децата знаат без причина да почнат да плачат, или да врескаат од бес, за што постои начин кој помага брзо да го смирите детето.

Оваа тактика може да биде корисна и кога детето се однесува премногу гласно, се расправа, ги игнорира молбите на возрасните или не ги слуша вашите зборови.

Трикот е исклучително едноставен, но многу ефикасен. Треба едноставно да му се приближите на своето дете. Се што треба да направите е да му пријдете на лутото и нервозно дете, да го прегрнете или да ставите рака на неговото рамо. Погледнете го во очи и прашајте го што го мачи.

Во 90% од случаите ова делува во првите секунди. Нема потреба да се комплицира, да се покачува тонот, или луто да се одговара. Едноставно бидете покрај детето. Ако детето продолжи да се лути и да се расправа со вас, не се откажувајте туку продолжете со тактиката за продолжување.