Мајка ги опишала сите симптоми на коронавирусот кај своето бебе

Откако нејзиното бебе се заразило со новиот коронавирус, оваа мајка решила да им помогне на сите родители и да им објасни како КОВИД-19 се манифестирал кај нејзиното дете.

“Нашето бебе од седум недели е тестирано и се покажа дека е позитивно на коронавирусот“, за започнува својата приказна за заболеното бебе, мајката Тони Роудс.

Детето неколку дена поминало во болница, а сега со родителите се наоѓа во изолација.

Роудс се надева дека нејзината приказна ќе се рашири што е можно повеќе, со цел да ги поддржи и да им помогне на останатите чии бебиња се позитивни, како и на оние родители кои се загрижени.

“Куртис не сакаше ништо да јаде повеќе од 12 часа во текот на ноќта и плачеше многу поинаку последните два дена, од вообичаено. Тој секогаш сака да јаде во текот на ноќта. Утрото забележавме ддека има дамки по кожата и дека очите му се отечени и црвени. Салбо кашлаше и киваше, но и понатаму не сакаше да јаде и беше поспан. Лекарот виде дека има температура и забрзана работа на срцето, па заклучи дека е во прашање сепса“, раскажува мајката.

“Му беа дадени антибиотици и моравме да останеме 48 часа. Тестиран е на коронавирусот, но моравме да чекаме резултати. По неколку дена ни јавија дека е позитивен“, додава таа.

На бебето со тек на време, му било подобро, само покажаувало слаби симптоми на настика која поминува. И телесната температура почнала да му се намалува.

“Навечер и натаму не јаде, но наутро се однесува речиси како вообичаено. Грлото малку му е посуво, понервозен е, но инаку се друго е во ред. Откако дојде дома, не му беше потребна никаква терапија“, објаснува мајката Тони во својата објава.

“Сите знаеме дека постојат многу малку информации за ненињата и нивната реакција на овој вирус, па сакав нашето искуство да го поделам со другите. На сите ние потребна поддршка“, додава таа.

Тони и нејзиниот сопруг Кен немале никакви симптоми на коронавирус, иако претпоставуваат дека бебето го добил од нив.