РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Кашичка од бисквити, млеко и мед +12м.

Оваа кашичка им се дава на деца кои имаат наполнето една година, поради медот. Ако се изземе медот, може да му се понуди на деттео и на помала возраст.

Потребно:

  • 150 мл млеко ( изборот е зависно дали детето е на адптирано, мајчино или кравјо млеко)
  • 1 лажичка мед
  • 150гр мелени бисквити (може и цели, искршени)

Подготовка: Загрејте го млекото, па во него со мешање додадете го медот и мелените бисквити. Тие брзо ќе се стопат и ќе дадат превкусна ароматична кашичка која ќе го успие детето.