РЕЦЕПТ НА ДЕНОТ: Печено пилешко во јогурт

Нова идеја за ручек, а вака подготвеното бело месо нема да биде суво, туку ќе биде сочно и меко.

Потребно:

  • 800 гр пилешко бело месо
  • 3 јајца
  • 300мл јогурт
  • 250гр кашкавал
  • 1 домат

Подготовка: Белото месо исечете го на парчиња, ставете го во тавче, зачинете по желба, па додадете маслиново масло. Во чинија на страба изматете ги јајцата со јогуртот. Додадете половина од изренданиот кашкавал. Со смесата прелијте го месото. Доматотот исечете го на кругови и наредете го одозгора. Најгоре ставете го преостанатиот кашкавал и печете во загреана рерна на 180 степени, околу 45-50 минути.