Шест “потенцијални нуспојави“ во бременоста по 35. година

Ова се неколку духовити “нуспојави“ кои ве чекаат ако планирате да родите дете по 35. година.

Приказните за ризиците на бременост по 35 година се присутни секаде. Од тешко зачнување, до поголеми шанси за спонтан абротус, па дете со хромозомски аберации, предвремено породувања, постпородилни компликации…. Листата застрашувачки потенцијални проблеми продолжува до недоглед.

Еве неколку потенцијални нуспојави својствени за бременоста по 35. година за кои не се зборува така често:

  • Прва од нив дефинитивно е големата шанса сериозно да се изнервирате кога ќе слушнете колку често луѓето ги споменуваат ризиците за бременост по 35. година.
  • Треба да имате предвид дека споменатите компликации и ризици главно доаѓаат од лица кои не сфаќаат дека постојат неверојатно добри работи за доцната бременост. Перспектива, зрелост, развиена слика за сами себе и поголема финсиска сигурност се само некои од нив.
  • Прво прашање е зошто жените над 35 години се вбројуваат во иста група со жени над 40 или 50 години кои скаат да имаат деца? За бременост во 35. година пречесто се зборува како за бременост во 50. година и тоа треба еднаш засекогаш да заврши.

  • Интересно е дека многу ретко се зборува за милиони жени кои раѓаат совршено здрави и среќни бебиња и по 35. година.
  • Изненадување: Дозоволено е да се чувствувате среќна ако очекувате бебе!
  • Не е чудно ако се чувствувате како единствена жена на светот на светот која рдоила по 30.година. Може да се приклучите и во циркус, вашиот случај навистина е единствен!